PERLA Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği ve Botoks Uygulaması


Selam!!
Şubat ayının benim hayatımda ciddi değişiklikler yaratması açısından büyük önem taşıdığını söyleyerek açıyorum lafı..Şans eseri tanıştığım ve kendimi daha da sevmemi sağlayacak adımlar atmama sebep olan Perla Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği ve Sevgili Onur Ademhan üzerine bu yazı..


Baştan söyleyeyim,1981 doğumluyum.Yani artık 'Orta Yaş' denilen aralıktayım..Mimiklerimi oldum olası en üst düzeyde kullandığım için lise yıllarımdan beri - belki de biraz ırsi - alnımın ortasında derin bir mimik çizgisi var,ya da vardı.Bu beni hayatım boyunca rahatsız etti inanın,ve hep korkudan ( tabii medyada gördüğümüz olumsuz örneklerin de etkisiyle ) Botoks işlemini hep merak edip bir türlü deneyemedim.


İnsanoğlu işte,yola bir kere sapıp varışa sıkıntısız ulaştıktan sonra illaki pişmanlık yaşıyoruz neden daha önceden denemedim,boşuna kaybolmaktan korkmuşum diye...İşlem ne yaptığını bilen ellerde o kadar basit ve tehlikesiz ki,iki nefeste bitiyor resmen.


Kafanızda netlik oluşturabilmek adına biraz Botoks'tan bahsedeyim,bilgilendirme amaçlı bir işlem denediğim için dersimi iyi çalıştım.
Öncelikle Botoks halk arasında bilinenin aksine yılan zehri değil,özel bir çeşit bakteriden üretilen bir ilaç.Dolayısıyla uygulanan bölgeyi felç etme,yüzde ifade kaybı oluşturma gibi bir özelliği yok,tek yaptığı uygulanan yerdeki kasları gevşetip derin kırışık görünümünü azaltmak.Bu etkiye herhangi bir kırışık kremiyle ulaşmanız mümkün değil çünkü kremler ince çizgilere yüzeysel olarak etki eder ancak Botoks uygulama alanındaki kaslara ve bu kasların kullanımına bağlı derin mimik çizgilerine cerrahi olmayan bir müdahaledir ve etkisi çok daha kısa sürede gözle görünebilir.


Gelelim işin 'acı' kısmına..Botoks uygulaması kesinlikle acısız bir işlem.Hele biz kadınların güzellik uğruna çektiği acıların yanında sadece minik bir iğne batışı,o kadar..Doktorunuz uygun görürse,uygulama yapılacak alanda anestetik bir merhem kullanabilir.Bende uygulama öncesi Emla merhem sürülüp kısa bir süre bekledikten sonra asıl işleme geçildi.Yani anlayacağınız cerrahi bir işlem olmadığı için anesteziye gerek kesinlikle yok.Uygulamanın süresi bölge belirlendikten sonra ortalama 10-15 dakika sürüyor.


Bazen uygulama sonrası baş ağrısı ya da iğne yapılan bölgede hafif kızarıklık oluşabiliyor.Böyle bir durumla karşılaşırsanız bilin ki geçici.Kısa bir süre sonra ne kızarıklık ne ağrıdan eser kalıyor.Çok kullanışlı.Uygulama bir anda kendini göstermiyor,etki süresi 3-10 gün arasında değişiyor.Yani iğneyi oldum hemen kırışıklığım kaybolacak diye beklemeyin,biraz sabır sonunda bölgedeki değişikliği görünce hayretler içinde kalacaksınız..



Kıssadan hisse yapmak gerekirse;
- Ağrısız ve acısızdır,uygulamadan hemen sonra günlük aktivitenize geri dönebilirsiniz.
- İşlem ortalama 10-15 dakika sürer ( uygulama alanına bağlı olarak ),kendini göstermesi 3-10 gün arasındadır.
- İşlem pahalı bir işlem değildir,kozmetiğe akıtılan paranın yanında gayet makul oranlarda ücretlendirmeye sahiptir.
- Ortalama kalıcılık süresi 4-6 aydır.İşlem tekrarlandıkça süre uzar.
- Sağlık Bakanlığı onaylıdır.Dolayısıyla eğitimini almış kişiler tarafından hijyenik koşullarda gönül rahatlığıyla yaptırabilirsiniz.
- Dolgu maddesi değildir,uygulama bölgesinde şişlik yapmaz.
- Mimik kırışıklığı olan göz çevresi,dudak kenarları,kaş arası gibi bölgelerde inanılmaz etkiye sahiptir.
- Yüzde ifade kaybına sebep olmaz



Perla'da benim yüzümde Botoks uygulanan yerler kaş üstü,kaz ayağı denilen göz çevresi kırışıkları ve asıl sıkıntı kaynağım kaş arası oldu.Doktorum Onur Bey uygulamada doğal bir görüntüyü tercih etti ve bu uygulama beni inanılmaz derecede memnun etti.Mimik çizgim ( kaş arası ) tamamen ortadan kaybolmadı ama o bölgeyi neredeyse 20 yıl önceki haline geri döndürdü diyebilirim.




Eğer Antalya'da yaşıyor ve bu uygulamayı yaptıracak ehil ve güvenilir bir yer arıyorsanız Perla size şiddetle tavsiye edebileceğim bir yer.Ekip oldukça güler yüzlü,işinin uzmanı ve misafirperver.Kapıdan içeri girdiğiniz anda ortam sizi rahatlatıp güven duygusu veriyor.


Perla ile ilgili yazılarım devam edecek.Diş ya da Botoks uygulaması,isteğiniz her alanda bilgi alabilmeniz için iletişim numaraları ; ( 0 242 ) 323 22 88
Netten bilgi için ; www.perladis.com dan ulaşabilirsiniz.
Bana sormak istediğiniz sorunuz olursa ( bu konu ile ilgili ),instagramda 'dolapperisi' adıyla varım.Herzaman beklerim.
Şimdilik saygım sevgim sizden yana :)



Bu blogdaki popüler yayınlar

DWC Cosmetic ♡ Kiss Proof Likit Mat Ruj Serisi

YOKO Sivilce ve Akne Bakım Ürünleri

#3